Oorkaan zoekt 4 musici voor het vormen van het Oorkaan Ensemble

Oorkaan zoekt 4 musici voor het vormen van het Oorkaan Ensemble

AUDITIEDATA:
Ronde 1: 17, 18 óf 19 mei (max een half uur op een van deze drie dagen)
Ronde 2: 31 mei, 1 & 2 juni (alle drie de dagen)
Ronde 3: 3 & 4 juni (alle twee de dagen)
Ronde 4: 8 & 9 juni (alle twee de dagen)
Locatie: De Kempenaerstraat 11-b, Amsterdam

OORKAAN
Oorkaan maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek. De missie van Oorkaan is om zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek te laten ontdekken. Oorkaan richt zich daarbij op het mondiale klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu.

Oorkaan is in 2001 ontstaan in het Concertgebouw, werkte met gerenommeerde namen als Cello Octet Amsterdam, NAKK, Nederlands Kamerorkest en musici als Diamanda Dramm, Julian Schneemann, Mehmet Polat en Sinan Arat, en speelt veelvuldig in kleine en grote zalen in binnen- en buitenland, o.a. Podium Mozaïek, Concertgebouw Amsterdam, Elbphilharmonie Hamburg, Brooklyn Academy of Music New York, Art Space for Kids China, Philharmonie Luxembourg, Konzerthaus Wien en Salzburger Festspiele.

Oorkaan is meervoudig prijswinnaar van de internationale YAMawards en wordt meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Voor meer informatie over Oorkaan, klik hier.

OORKAAN ENSEMBLE
Nu Oorkaan 20 jaar bestaat, is dat het perfecte moment voor een volgende stap: het oprichten van een eigen Oorkaan Ensemble, dat vast onderdeel van Oorkaan en haar identiteit wordt. De samenstelling van het Ensemble zal worden gevormd tijdens het auditieproces. Er wordt gezocht naar instrumentalisten die affiniteit hebben met muziektradities uit de hele wereld, zoals bv. West-Europese klassieke muziek, Gamelan, Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Caribische muziek en jazz.

Het Oorkaan Ensemble zal theatrale concerten spelen. Voor dit doel zal het op regelmatige basis fysieke speltraining (acteertraining) krijgen, en elke productie wordt gemaakt met een regisseur. Tegelijkertijd is muziek altijd het vertrekpunt en het eindpunt, er wordt geen gesproken taal gebruikt. Het theatraal concert wordt ontwikkeld met en door de musici.

De aanstelling van 20u/week is de gemiddelde tijdsinvestering, maar zal in de praktijk neerkomen op fulltime tijdens de repetitieweken, en compensatie in andere periodes. De eerste productie die het Oorkaan Ensemble maakt en speelt, is VIER!

Repetitieweken: fulltime: de week van 11 oktober, 18 oktober, 22 november, 29 november, 6 december, montage van 12 december t/m 15 december
Try Outs: 16 december ’21 en 5 januari ‘22, Podium Mozaiëk, Amsterdam.
Première: 9 januari 2022, Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Voorlopige speeldata: 16, 23, 24 en 31 januari; 1 t/m 6, 9, 10, 26, 27 februari; 3, 4, 5, 10 april en 1, 6, 7, 8 mei 2022

Wie zoeken we? Musici met:
• affiniteit met een breed repertoire: van Gamelan tot Turkse muziek, van muziek uit het Caribische gebied tot Marokkaanse muziek, West-Europees klassiek, en een flirt naar jazz/geïmproviseerd;
• sterke (potentiële) theatrale spelkwaliteiten;
• affiniteit met jong publiek als doelgroep;
• een afgeronde conservatoriumopleiding of een vergelijkbaar niveau door praktijkervaring;
• de wens een onderscheidend topensemble te vormen;
• ambitie om voor langere tijd intensief aan Oorkaan verbonden te zijn;
• affiniteit met educatieve werkzaamheden, zoals het maken en uitvoeren van workshops;
• beschikbaar op de genoemde auditiedata en productiedata van ‘Vier!’. Zo niet, neem dan vlug contact op via yorick@oorkaan.nl.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een dienstverband van 20 uur per week, voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Wij volgen de principes van de Fair Practice Code en bieden een marktconform salaris. Oorkaan onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit op het podium versterkt.

Auditeren:
Om je in te schrijven voor de audities vragen we je om het volgende op te sturen naar info@oorkaan.nl, o.v.v. ‘Aanmelding auditie Oorkaan Ensemble’
– Een bio en/of CV + foto
– Een motivatiebrief
– Een (link naar) een of meerdere audio opnames. Als je geen link hebt: max 30 mb
– Een link naar een of meerdere video opnames
– Een bevestiging dat je beschikbaar bent tijdens de auditiedata, en de repetitie- en speeldata van de eerste productie ‘Vier!’. Zo niet zullen we de mogelijkheden moeten bekijken.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor de 1ste ronde, zal je worden gevraagd om:
– 3 muziekstukken van ca. 3 min te spelen. Nadere info hierover volgt bij de uitnodiging;
– De bladmuziek daarvan op te sturen (indien beschikbaar);
– Een (theatrale) opdracht voor te bereiden. Deze wordt bij de uitnodiging opgestuurd.

De sluitingsdatum is 7 mei 2021.
Voor vragen over deze vacature, neem contact op met Yorick Stam (Artistiek Coördinator) op yorick@oorkaan.nl of
T.+31 (0)20 244 02 12.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

FOR ENGLISH CLICK HERE