Oorkaan in de Theatermaker

Muzikanten op de vloer, soms zelfs in een belangrijke rol – bij voorstellingen voor de jeugd is dat geen zeldzaam verschijnsel. Maar niemand in het Nederlandse veld, en misschien wel in de hele wereld, kiest zo radicaal voor de muziek en de musici als Oorkaan.”
Zo luiden de openingszinnen van het artikel over Oorkaan in de TheaterMaker van maart 2019, het vakblad voor de Nederlandse podiumkunsten.

Lees hier een paar citaten uit het artikel:
“Thunnissen (artistiek leider Oorkaan) snapt niet dat klassieke muziek vaak als te moeilijk wordt beschouwd voor haar doelgroep…Kinderen vinden complex juist spannend, er valt namelijk veel meer in te ontdekken dan in het saaie simpel. Ze hebben vaak wel iets nodig om in de muziek te kunnen kruipen. Het is aan ons om die ramen en deuren te vinden en ze zo ingangen te geven om echt te kunnen luisteren naar de muziek…Muziek heeft de kracht, meer dan welke kunst ook, om je emoties direct aan te spreken. De verbeelding van de kijker, zeker van de jonge, doet de rest.”
Jochem Stavenuiter (maker bij Oorkaan): “Dat je er samen voor kunt zorgen dat kinderen écht luisteren, hoe mooi is dat?”

Klik HIER voor het volledige artikel.