Binnenkort te zien: Cellokrijgers (6+) in Podium Witteman!

Zet een paar grote muzieknoten in je agenda, want op 15 december is Oorkaan te gast in Podium Witteman met Cellokrijgers (6+), een coproductie met het Cello Octet Amsterdam!

HOE KLINKT MOED? Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn?

Cellokrijgers is een 3-luik van 3 korte concerten, in regie van 3 choreografen (Jochem Stavenuiter, Josephine van Rheenen, Pim Veulings) over stoer doen en kwetsbaar zijn, winnen en verliezen, en de kracht van muziek. Met composities van Bartók, Ligeti en Glass. Meer info via www.oorkaan.nl/concerten/cellokrijgers.

Een fragment uit Cellokrijgers is te zien in de uitzending van Podium Witteman op zondag 15 december om 19:05 uur op NPO 2.