Oorkaanensemble

Oorkaanensemble

Hoe klinkt het?

Het Oorkaanensemble bestaat uit vier musici en instrumenten met wortels in verschillende muzikale en culturele tradities. Wij leiden deze musici intensief op tot performers volgens de Oorkaan-methode in acteertechnieken door de speltrainers van Oorkaan. Het muzikale én het theatrale spelniveau zullen van een ongekend topniveau zijn, waarbij de grens tussen musicus en acteur vervaagt. Het publiek zal niet kunnen benoemen of het een acteurs- of een muziekensemble is.

4+


Caecilia Thunnissen

Caecilia Thunnissen

De productie van het Oorkaanensemble wordt geregisseerd door Caecilia Thunnissen. Caecilia stelde eerder de ensembles samen voor Kriebel (winnaar YAMaward 2020 in de categorie Best Small Ensemble) het Trio Diamanda voor Vreemde Streken en voegden twee van de drie vrienden toe aan het ensemble van Julian Schneeman & Friends voor Caravan.

Muziek

De missie van Oorkaan is tweeledig: zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met klassieke muziek, én de West-Europese canon van de klassieke muziek openbreken. Oorkaan spreekt daarbij over ‘mondiale klassieke muziek’.

Raad voor Cultuur over deze ambitie:
De raad waardeert de sterke motivatie die uit het plan spreekt, om breed te programmeren en de traditionele indeling van muziekstromingen los te laten. De term ‘mondiale klassieke muziek’ doet recht aan een meer inclusieve canon, passend bij de hedendaagse samenleving.

20-jarig jubileum

20-jarig jubileum

Het Oorkaanensemble wordt gepresenteerd in het jubileumjaar van 20 jaar Oorkaan. Dit is een langgekoesterde droom die uitkomt. Een sublimatie van alles wat we in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl hebben opgebouwd. De spreekwoordelijke kers op de jubileumtaart.

Het vormen van het eigen ensemble kunnen we realiseren zodra we audities kunnen gaan afnemen. Wij verwachten dat dat in het voorjaar veilig kan gebeuren. We doelen op een première in januari 2022, met een pré-première in december 2021.
Wij houden je daarvan graag op de hoogte.